Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", a castigat Ursul de Argint la Berlin.
   
Victorie Romaneasca la Berlin

22.02.2010
Un nou succes al filmului romanesc: filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" a castigat la Festivalul International de Film de la Berlin, Ursul de Argint- Marele Premiu al Juriului si premiul Alfred Bauer pentru inovatie artistica.

Scenariul scris de Catalin Mitulescu si Florin Serban este bazat pe piesa cu acelasi titlu scrisa de Andreea Valean.

Povestea il are ca personaj central pe un tanar incarcerat, care primeste o vizita neasteptata si afla ca mama sa are de gand sa-i ia fratele mai mic si sa plece in strainatate. Vrea sa impiedice acest lucru si se decide sa evadeze, cu doar cinci zile inainte sa fie eliberat. Insa faptul ca se indragosteste de o studenta la Psihologie venita sa faca practica in penitenciar ii da planurile peste cap.
Filmarile s-au facut intr-un mic sat aflat pe malul Dunarii, iar distributia include in marea lor majoritate neprofesionisti, inclusiv tineri incarcerati care au fost alesi dupa un casting ce a durat sase luni. Singurii actori profesionisti sunt Clara Voda, Mihai Constantin si Ada Condeescu, care este masteranda la UNATC.
George Pistereanu, interpretul rolului principal este absolvent al Liceului de Arta "Dinu Lipatti" din Bucuresti.

Florin Serban, are 35 de ani si este regizor, scenarist, producator. A studiat regia de film la UNATC si apoi la Columbia University, New York (SUA). A mai regizat Mecano - 2001, Jumatate din oras face dragoste cu cealalta jumatate - 2002, Emigrant - 2009, El Rumano - 2010.

Filmul ii are ca producatori pe Daniel Mitulescu - Strada Film, Film I Vast (Suedia) si The Chimney Pot si a fost cumparat in avans de TVR.

In afara de premiile castigate acum la Berlin, filmul a mai castigat deja The Magic Box Service Award in 2008 la CineLink in Sarajevo si CineLink Work in Progress Award tot la Sarajevo in august 2009.COMENTARII

Adauga comentariu
Nume
Comentariu
Introduceti codul
din imagine
  
 Sport
 Divertisment
 Celebritati
 Muzica
 Show biz
 Film
 Moda
 Ultima ora
 Clipul saptamanii
 Televiziune
 Caleidoscop

 Home
 Galerie foto
 Horoscop
 Contact


 Campionatul Mondial de fotbal 2010 Africa de Sud