Magazinul Harrods a fost vandut de Mohamed al Fayed, concernului Quatar Holdings.
   
Magazinul Harrods a fost vandut

9.05.2010

Celebrul magazin Harrods din Londra si-a schimbat proprietarul.
Un adevarat simbol al elegantei si traditiei britanice, Harrods a intrat acum in proprietatea unui mare concern din Quatar.

Quatar Holding i-a platit lui Mohamed al Fayed, fostul proprietar, suma de 1,5 miliarde lire sterline. O suma foarte mare, dar actualii proprietari spun ca merita din plin.

Harrods, a fost infiintat in 1834, de Charles Henry Harrod, si a fost la inceput o simpla bacanie.
S-a dezvoltat in timp, ajungand un adevarat simbol al Londrei. Chiar membrii ai familiei regale britanice au fost clienti ai acestui magazin.
Aici, pe o suprafata de 90.000 metri patrati, luxul este la el acasa. Cele mai cunoscute firme din lume isi prezinta produsele nu numai londonezilor ci si turistilor care nu pot rata o experienta unica.

Tot aici poate fi vazuta sculptura "Innocent Victims", care ii reprezinta pe Printesa Diana si pe iubitul ei Dodi al Fayed. In amintirea lor, Mohamed al Fayed, tatal lui Dodi, a comandat aceasta sculptura care strajuieste scara Egipteana a magazinului.

Speram ca noii proprietari care au de gand sa extinda si sa modernizeze Harrods, sa-i pastreze totusi imaginea si traditia de care vizitatorii s-au indragostit, si sa nu-l transforme in cine stie ce mall ultra modern.

Mohamed Al Fayed ramane presedinte de onoare al consiliului de administratie. El declara ca a vandut magazinul, deoarece doreste sa se retraga din afaceri si sa petreaca mai mult timp cu familia.

Portofoliul Quatar Holdings mai contine lantul de supermarketuri Sainsbury, banca Barclays, un procent important din bursa londoneza, Credit Suisse, marcile Volswagen si Porsche.COMENTARII

Adauga comentariu
Nume
Comentariu
Introduceti codul
din imagine
  
 Sport
 Divertisment
 Celebritati
 Muzica
 Show biz
 Film
 Moda
 Ultima ora
 Clipul saptamanii
 Televiziune
 Caleidoscop

 Home
 Galerie foto
 Horoscop
 Contact


 Campionatul Mondial de fotbal 2010 Africa de Sud