Steve Jobs, co-fondatorul Apple, a murit.
   
Lumea a pierdut un geniu: Steve Jobs

6.10.2011

Steve Jobs, co-fondatorul companiei Apple si geniul din spatele multor inventii care au revolutionat lumea, a murit miercuri noapte, la resedinta sa din Palo Alto - California, la varsta de 56 de ani.
El suferea de mai multi ani de o forma rara de cancer pancreatic.

Jobs, care a renuntat la facultate dupa doar un semestru, a intrat in lumea fascinanta a informaticii, ca tehnician al companiei Atari, companie producatoare de jocuri video. 

In 1976, impreuna cu  Steve
 Wozniak  si Ronald Wayne, a fondat compania Apple, si a lansat  Apple II, primul computer de uz personal care a avut succes pe scara larga.
In 1984 a lansat MacIntosh, iar apoi, seria produselor ca iPod, iPhone sau iPad au schimbat lumea pentru totdeauna.

Contributia lui Jobs la toate aceste produse este substantiala, geniul sau in marketing fiind unic.

Macinat de boala, Jobs s-a retras din funcita de director general al companiei Apple in luna august, anul acesta.
Postul sau a fost preluat de Tim Cook, care a declarat ca Apple doreste sa comemoreze viata si activittea lui Jobs, alaturi de toti angajatii companiei.
" Inteligenta, pasiunea si energia lui Steve au fost sursa unor inventii care au imbogatit si imbunatatit viata noastra a tuturor. Lumea este incomensurabil mai buna, datorita lui." , se mai spune in comunicatul dat azi de Apple.

Presedintele american Barack Obama si-a exprimat si el regretul la aflarea vestii mortii lui Jobs: " Lumea a pierdut un vizionar. Si nici un omagiu nu poate fi mai mare, decat faptul ca lumea a aflat de moartea lui, de pe un gadget inventat de el."

Bill Gates, cel care i-a fost concurent in afaceri, a declarat: " Pentru noi, cei care am putut lucra cu el, a fost o incredibil de mare onoare."

Fondatorul Facebook, Mark Zuckenberg i-a adus si el un omagiu lui Jobs, intr-un mesaj postat pe pagina sa :" Steve, iti multumesc ca mi-ai fost mentor si prieten. Iti multumesc pentru ca mi-ai dovedit ca ceea ce poti face, poate schimba lumea."

Steve Jobs a fost un geniu, dar in acelasi timp a fost un om, si va ramane un model pentru generatiile tinere.
Pe langa inventiile incredibile la care si-a adus aportul, modestia si intelepciunea sa constituie un model de urmat.

In 2005, la scurt timp dupe ce a aflat ca sufera de cancer, la o intalnire cu studentii Universitatii din Stansford, Jobs le spunea acestora:

" Nimeni nu vrea sa moara. Nici cei care isi doresc sa ajunga in rai nu vor sa moara.Si totusi moartea, este destinatia noastra a tuturor. Nimeni nu a reusit sa i se opuna.
Si asa trebuie sa fie, pentru ca moartea este poate, cea mai buna inventie a vietii. Este agentul care schimba viata. Alunga vechiul, pentru a face loc noului. Acum, noul sunteti voi, dar nu peste mult timp, va veti invechi, si veti fi inlocuiti. Imi pare rau ca sunt dramatic, dar acesta este adevarul."

Si tot el, spunea: "Timpul vostru este limitat. tocmai de aceea, nu incercati sa traiti viata altcuiva. nu va lasati incatusati de dogme, care nu sunt altceva decat rezultatul gandirii altor oameni. Nu lasati opiniile altora sa le inabuse pe ale voastre. Si cel mai important, aveti curajul sa va urmati inima si intuitia. Ele stiu cu adevarat ceea ce va doriti. Nimic nu este mai importat decat asta."
COMENTARII

Adauga comentariu
Nume
Comentariu
Introduceti codul
din imagine
  
 Sport
 Divertisment
 Celebritati
 Muzica
 Show biz
 Film
 Moda
 Ultima ora
 Clipul saptamanii
 Televiziune
 Caleidoscop

 Home
 Galerie foto
 Horoscop
 Contact


 Campionatul Mondial de fotbal 2010 Africa de Sud