Poetul Adrian Paunescu a murit azi, 5 noiembrie 2010.
   
A murit Adrian Paunescu

5.11.2010

Azi dimineata, la ora 7:15 poetul Adrian Paunescu a murit la Spitalul de Urgenta Floreasca.
El a fost internat pe 26 octombrie, cu grave probleme cardiace, hepatice si renale. Avea 67 de ani.

Profesorul Dr. Serban Bradisteanu a anuntat decesul la ora 8:29. Conform declaratiilor acestuia, dupa nenumarate incercari de resuscitare, inima lui a incetat sa mai bata.

Toti cei care l-au cunoscut si apreciat pe poet si-au exprimat tristetea si regretul la auzul acestei vesti.

Vasile Seicaru a declarat pentru Realitatea Tv: "Bănuiesc că a plecat trist din viaţă. Şi stim cu toţii lucrul acesta. Vor apărea tot felul de voci care îl vor ridica în slăvi, care vor spune lucruri extraordinare despre el, oameni despre care am auzit mai puţin".

Tudor Gheorghe, cel care a fost si finul lui Adrian Paunescu, a declarat pentru Antena 3: "„Pentru mine este un moment mai mult decât greu şi nu-mi găsesc cuvintele. Noi ne-am cunoscut demult. Împreună am pornit Cenaclul Flacăra. Am avut cu el nopţi de poezie, drumuri lungi împreună. A plecat dintre noi cel mai mare poet contemporan”.
„A rămas poetul Adrian Păunescu, omul, aşa e sortit, să se ducă".

Nicu Alifantis a declarat pentru acelasi post: „Îi datorez lui Adrian Păunescu succesul pe care l-am avut de-a lungul timpului (...) A fost singurul care mi-a acordat încredere la Cenaclul Flacăra şi aceste lucruri nu se pot uita. Avea un har extraordinar de a ne ţine alături, de a ne coagula, era absolut senzaţional”

Victor Socaciu a facut un apel catre toti colegii sai de generatie, sa uite de sentimente si orgolii si sa implineasca una din dorintele neimplinite ale poetului, de a reinvia Cenaclul Flacara.

Este inutil sa spunem ca cei pentru care acest cenaclu a fost parte a tineretii lor, doresc acest lucru.

Trupul neinsufletit al poetului, urmeaza sa fie depus la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucuresti, pentru ca cei care l-au iubit si respectat sa ii poata aduce un ultim omagiu.


COMENTARII

Adauga comentariu
Nume
Comentariu
Introduceti codul
din imagine
  
 Sport
 Divertisment
 Celebritati
 Muzica
 Show biz
 Film
 Moda
 Ultima ora
 Clipul saptamanii
 Televiziune
 Caleidoscop

 Home
 Galerie foto
 Horoscop
 Contact


 Campionatul Mondial de fotbal 2010 Africa de Sud